Christel

Probeer het eens!

Vrijwel iedereen heeft een eigen pannenkoekenrecept. De een doet een extra ei door het beslag en weer een ander voegt vanille-extract toe. Ook zijn er mensen die hun pannenkoeken graag een chocoladetintje geven en voegen cacao aan hun beslag toe. Hoe jij je pannenkoeken ook maakt, maak ze eens van bruinen bonen!

Het is zeker het proberen waard!

Bruine bonen 
Gezien we je zo’n vreemd ingrediënt aanbevelen om door je pannenkoekenbeslag te doen, zijn we je wel een uitleg verschuldigd. Wist je dat kikkererwten en bruine bonen wonderen kunnen verrichten in zoete ontbijtrecepten? Ze hebben een milde smaak, romige textuur en ze bevatten veel proteïne. In principe is het een goede vervanging van bloem. Door bruine bonen toe te voegen aan je beslag krijg je heerlijke, romige pannenkoeken.

Wat heb je nodig voor 5 á 6 personen?

  • 400 gram bruine bonen, uitgelekt
  • 2 eieren
  • 70 gram appelmoes
  • halve banaan
  • 30 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 2 eetlepels notenboter (optioneel)
  • 3 eetlepels (kokos)melk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • chocoladedruppels
  • boter of olie om in te bakken

Wat moet je doen?

  • Doe simpelweg alle ingrediënten -behalve de chocoladedruppels- in een blender en laat deze draaien tot alles tot een puree is vermengd.
  • Voeg eventueel een beetje melk toe om het tot een soepeler geheel te krijgen.
  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en laat hier een beetje olie of boter in warm worden.
  • Schep een klein beetje beslag in de pan, zodat je een kleine pannenkoek bakt. Verdeel een paar chocoladedruppels over de bovenkant.
  • Bak beide kanten van de pannenkoek voor 2 á 3 minuten.
  • Serveer de pannenkoeken met jam, stroop, suiker, aardbeien of met nog meer chocolade.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Extra Crispy | Beeld: Videostill