Leuk om dit weekend te maken!
Een stukje brownie kunnen we niet weerstaan en een puntje cheesecake slaan wij ook nooit af. Herkenbaar? Dan moet je deze brownie-cheesecake eens maken. Je weet niet wat je proeft!
Wat heb je nodig voor 10 á 12 porties?
- 1 pak browniemix
- 670 gram roomkaas, op kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- 3 eieren, geklopt
- 2 theelepels vanille-extract
- 450 gram chocoladedruppels
- 480 milliliter slagroom
Wat moet je doen?
- Bereid de brownie volgens de verpakking en bak deze in een springvorm die diep is.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een egaal geheel.
- Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix dit opnieuw tot een egaal mengsel.
- Schenk het cheesecakebeslag over de brownie en bak de cheesecake 50 minuten in de oven.
- Laat de cheesecake afkoelen en zet de taart minstens 4 uur in de koelkast.
- Verwarm de slagroom en smelt de chocolade hierin, blijf regelmatig roeren tot een egaal mengsel ontstaat.
- Laat de ganache 10 á 15 minuten staan.
- Schenk de ganache vervolgens over de cheesecake heen.
- Laat de ganache ongeveer 30 minuten opstijven.
- Geniet ervan!
Lees ook: Dit is de geheime Japanse truc voor het perfecte gebakken ei
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: videostill YouTube Tasty