Christel

Leuk om dit weekend te maken!

Een stukje brownie kunnen we niet weerstaan en een puntje cheesecake slaan wij ook nooit af. Herkenbaar? Dan moet je deze brownie-cheesecake eens maken. Je weet niet wat je proeft!

Wat heb je nodig voor 10 á 12 porties?

  • 1 pak browniemix
  • 670 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren, geklopt
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 450 gram chocoladedruppels
  • 480 milliliter slagroom

Wat moet je doen?

  • Bereid de brownie volgens de verpakking en bak deze in een springvorm die diep is. 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een egaal geheel.
  • Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix dit opnieuw tot een egaal mengsel.
  • Schenk het cheesecakebeslag over de brownie en bak de cheesecake 50 minuten in de oven.
  • Laat de cheesecake afkoelen en zet de taart minstens 4 uur in de koelkast.
  • Verwarm de slagroom en smelt de chocolade hierin, blijf regelmatig roeren tot een egaal mengsel ontstaat.
  • Laat de ganache 10 á 15 minuten staan.
  • Schenk de ganache vervolgens over de cheesecake heen.
  • Laat de ganache ongeveer 30 minuten opstijven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Dit is de geheime Japanse truc voor het perfecte gebakken ei

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill YouTube Tasty