Naomi

Fabrieksbrood wordt veel minder interessant!

We zijn echt een broodland en doen ons dan ook graag tegoed aan een lekkere boterham. Het is ook nog eens heel gezond. Veel vezels, jodium en goede koolhydraten. Daarbij – ook niet geheel onbelangrijk – is het ook nog eens heel lekker! De regel bij Kookfans is: zelf maken is duizend maal lekkerder. Toch is het gemak en de prijs van een fabrieksbrood heel aantrekkelijk. Daarom nu dit gemakkelijke brood voor minder dan een euro. 

Iedereen kan dit maken!

Wat heb je nodig? (voor 1 brood)

  • 900 gram bloem voor wit brood (of 450 gram tarwebloem en 450 gram bloem voor bruin brood)
  • 2,5 theelepels zout
  • een halve theelepel droge gist
  • 580 milliliter water

Wat moet je doen?

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom. Pak een mixer en mix het allemaal goed door elkaar. Bedek de schaal met huishoudfolie en laat het brood 12-18 uur rijzen.
  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht en bestrooi die met bloem. Doe ook wat bloem op je handen.
  • Leg het bolletje deeg op het bakpapier  en strooi er nog wat bloem overheen.
  • Vouw de kanten van het deeg over elkaar en trek de randen naar de onderkant toe. Hierdoor ontstaat een mooie stevige bol. Doe dit nog een keer.
  • Vouw er een theedoek overheen en laat het even 2 uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en zet hier een gietijzeren pan in.
  • Haal het deeg uit de doek en haal de hete pan uit de oven.
  • Doe het deeg erin en plaats de pan weer in de oven en bak het brood voor 40 minuten. Haal de deksel van de pan en laat het brood nog 10-15 minuten bakken voor een lekkere bruine kortst.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Pixabay