Sabine

Niet alleen gezond, maar ook lekker!

Hoewel we tijdens de winter vaker ziek zijn dan in de zomer, hebben we elk seizoen natuurlijk genoeg vitamientjes nodig. Maar een saai stuk broccoli verorberen is niet écht je-van-het. Gelukkig kun je het een stuk lekkerder maken met deze broccoliquiche.

Dit heb je nodig:

  • 1 kant-en-klare quichebodem
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 preistengel, in ringen gesneden
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eieren
  • 125 gram fetakaas
  • 125 milliliter room
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • handje walnoten
  • beetje olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kant-en-klare quichebodem in een taartvorm en dek dit af met bakpapier. Doe bovenop het bakpapier wat bakbonen en bak het deeg 10 minuten blind.
  • Verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een grote koekenpan en voeg daarna de ui en knoflook toe. Laat dit een minuutje op middelhoog vuur opstaan en roer. 
  • Voeg daarna de courgette, broccoli, prei en peper en zout naar smaak toe. Roer goed en laat het nog even opstaan.
  • Doe de walnoten in een koekenpan (zonder vet) en bak dit eventjes aan. Zet daarna het gas weer uit. 
  • Doe twee eieren in een kleine kom en voeg hier de room, wat zout en peper en de kaas aantoe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Haal de taartbodem na tien minuten uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen. Doe daarna het broccolimengsel in de taart en schenk daarna het eiermengsel erover heen. Verdeel daarna de feta over de taart en bak de broccoliquiche in 45 minuten gaar.
  • Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Foodiefiles | Beeld: Videostill Foodiefiles