Ingrediënten
  • 1 kleine broccoli (zo’n 260 gram)
  • 2 grote eieren
  • 80 gram volkoren tarwebloem
  • 50 gram geraspte cheddarkaas
  • Teentje knoflook, geperst
  • Kleine gele ui, gesnipperd
  • Zout en peper naar smaak
  • Chillivlokken naar smaak
  • Zonnebloemolie om te bakken
Christel
20 min.
2 á 3 pers.
Ingrediënten
  • 1 kleine broccoli (zo’n 260 gram)
  • 2 grote eieren
  • 80 gram volkoren tarwebloem
  • 50 gram geraspte cheddarkaas
  • Teentje knoflook, geperst
  • Kleine gele ui, gesnipperd
  • Zout en peper naar smaak
  • Chillivlokken naar smaak
  • Zonnebloemolie om te bakken

Lekker én hartstikke gezond

Gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk en onsmakelijk te zijn. Zo zijn wij dol op pannenkoeken en maken we regelmatig extra gezonde pannenkoeken. Zo maakten we laatst deze pannenkoeken met wortel en Griekse yoghurt en probeerden we deze pannenkoeken die bijna geen koolhydraten bevatten ook uit. Deze hartige broccolipannenkoekjes zijn erg lekker. 

Hoe maak je de broccolipannenkoekjes?

  • Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stam in ringen, doe in een pan met kokend water en kook de broccoli beetgaar.
  • Doe de eieren, bloem, cheddarkaas, knoflook, ui, zout, peper en chillivlokken in een kom en meng dit met een vork tot een papje.
  • Stamp de broccoli fijn met een aardappelstamper of doe de broccoli in een keukenmachine.
  • Roer de broccolipuree door het beslag. Voeg eventueel een paar eetlepels van het kookwater toe om het beslag wat te verdunnen.
  • Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en schep met twee eetlepels wat van het beslag in de pan.
  • Bak beide kanten zo’n 2 á 3 minuten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maakt Gordon Ramsay zijn luchtige pannenkoeken

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kookfans