Lekker voor bij de borrel!
Ben je net als wij groot fan van zowel kaasbrood als knoflookbrood? Dan is dit het ideale gerecht voor jou. Dit brood heeft namelijk alle lekkere eigenschappen van beide broden, maar wel met een grote twist. Het brood maak je namelijk van broccoli! Hierdoor is dit recept koolhydraatarm en kom je dankzij dit brood ook nog eens gemakkelijk aan je vitaminen.
Dit onweerstaanbare brood is ook nog eens heel gezond!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de broccolirijst een minuutje in de magnetron of in een pan en wring hem daarna uit in wat keukenpapier of een schone theedoek, om overtollig vocht kwijt te raken. Gebruik je kant-en-klare broccolirijst? Dan hoef je die niet uit te wringen. Deze rijst is namelijk wat droger.
- Meng de broccolirijst in een grote kom met de fijngesneden knoflook, 100 gram mozzarella, de Parmezaanse kaas, oregano en het ei. Voeg peper en zout toe naar smaak en spreid het mengsel vervolgens uit op de bakplaat. Vorm er met je handen een plat brood van en druk het een beetje aan.
- Bak het brood in 20 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven. Haal het broccoli-kaasbrood eruit en bestrooi hem met de rest van de mozzarella. Zet het brood terug in de oven totdat de mozzarella is gesmolten en bruin begint te kleuren. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Bestrooi het warme brood met de fijngehakte peterselie en eventueel wat gedroogde chili. Snijd het broccoli-kaasbrood in lange repen en serveer deze eventueel met tomatensaus.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: 2x koolhydraatarm zaden- en notenbrood
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Videostill