Desy
Ingrediënten
  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker + 3 theelepels suiker
  • 120 milliliter lauwe melk
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 125 gram zachte boter
  • 7 gram gist
  • 6 gram  zout

Dit brioche brood is heerlijk luchtig, zacht en romig!

De paasdagen komen eraan en dat betekent dat er weer een lekkere tafel voor paashapjes op ons staan te wachten. Wat zeker niet mag ontbreken bij een lekkere paasbrunch is een brioche brood. Je denkt misschien dat het heel moeilijk is om te maken, maar het tegendeel is waar!

Zo maak je het:

  • Warm de melk op in de magnetron (het moet lauwwarm zijn). Voeg de gist en 3 theelepels suiker toe aan de melk, roer door elkaar en zet daarna weg.
  • Doe de bloem, 2 eetlepels suiker, zout en het ei in een kom. Voeg de melk toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Voeg dan beetje voor beetje de boter toe en blijf ondertussen kneden. Vet een oppervlak in met een beetje olie zodat het deeg niet blijft plakken en leeg de bol hierop. Kneed nu nog even na totdat er een plakkerige bal ontstaat. Wanneer je het deeg uit elkaar trekt moet het de structuur van kauwgom hebben.
  • Vet nu een kom in met een beetje olie, leg het deeg hierin en laat het 45 minuten rijzen onder een natte theedoek totdat het zich in volume heeft verdubbeld. Haal uit de kom, druk de lucht eruit en verdeel in tien stukken.
  • Maak van ieder stukje deeg een bal en leg deze in twee rijen in een met bakspray of boter ingevet cakeblik. Dek af met een natte theedoek en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bak de brioche in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen alvorens je hem uit het cakeblik haalt.

Lees ook: Feestelijke ijstaart van Hertog

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Uit Pauline’s Keuken | Beeld: videostill