Iedereen gaat dit lekker vinden
Dit gevulde stokbrood kan eigenlijk altijd. Of je het nu lekker in de middag als lunch eet of je kiest voor een groter stokbrood en serveert dit gevulde stokbrood samen met een lekkere kom soep als diner. Hoe dan ook is dit een gerecht dat je zeker een keer gemaakt moet hebben als je geen genoeg kan krijgen van heerlijke zachte brie.
Dit zachte en romig gevulde stokbrood is een feest op iedere eettafel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd het grote stokbrood of de 2 medium stokbroden overdwars in. Let op dat je niet tot de bodem doorsnijd, maar dat de sneden net diep genoeg zijn om later te vullen met de ingrediënten.
- Leg het stokbrood/de stokbroden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Mix in een kom de gesmolten boter, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, zout en rode chilivlokken samen. Smeer dit mengsel met een kwast over het stokbrood en tussen de sneden in.
- Snijd de brie in smalle stukken en vul vervolgens het stokbrood met deze stukken brie en wat geraspte mozzarella.
- Bestrooi de bovenkant met wat Parmezaanse kaas en zet de bakplaat in de oven tot het brood getoast en de kaas bovenop gesmolten is. Dit duurt ± 15 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven, garneer het stokbrood eventueel met wat verse peterselie en uitserveren maar!
Lees ook: Dit is de reden waarom je aardbeien eerst in een bak met azijn moet leggen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill