Een heerlijke romige tomatensoep met garnalen
Als je een soepje ergens wat jeu mee kunt geven, is dat wel door er room aan toe te voegen. Uiteraard wil je een soep hebben die niet alleen romig is, maar die je smaakpapillen ook streelt. In dat geval kunnen we je deze romige Braziliaanse garnalensoep aanraden. Supermakkelijk om te maken en erg smakelijk.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, paprika en knoflook toe. Laat het twee minuutjes op middelhoog vuur staan en roer regelmatig.
- Voeg de rijst, chilivlokken, tomaten en water toe. Roer en laat koken tot de rijst bijna helemaal gaar is.
- Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de garnalen toe en laat de soep nog 3 tot 5 minuten opstaan tot de garnalen gaar zijn.
- Schenk de limoensap bij de soep, roer en proef. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de soep over de borden en garneer met wat peterselie.
Lees ook: Recept: Chinese garnalen in kerriesaus
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill Jo Cooks