Sabine

Zo maak je het melk chocolademengsel:

  • Schenk in een klein pannetje de gecondenseerde melk, melk, maizena, slagroom en melkchocolade.
  • Zet het op middel vuur en mix tot het romig wordt. Zet het daarna apart.

Zo maak je het witte chocolademengsel.

  • Schenk in een klein pannetje de gecondenseerde melk, melk, maizena, slagroom en witte chocolade.
  • Zet het op middel vuur en mix tot het romig wordt. Zet het daarna apart.

Zo stel je het samen:

  • Dip de digestieve koekjes in de melk en doe ze daarna in een vierkante glazen schaal. Doe dit tot je een laagje hebt bedekt.
  • Schenk daarna een laag van de witte chocolade over de koekjes.
  • Dip de koekjes weer in de melk, doe ze in de schaal en schenk daarna een laag van het melk chocolademengsel over de koekjes. Blijf deze stappen herhalen tot de koekjes en chocolademengsels op zijn.
  • Doe de slagroom in een kommetje en doe hier de pure chocolade bij. Zet het seconden in de magnetron en roer. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Zet het dan nog dertig seconden in de magnetron.
  • Schenk het pure chocolademengsel over de chocoladetrifle en zet het daarna vier uur in de koelkast.
  • Verspreid eventueel geraspte chocolade over de truffel en je kunt ‘m serveren.

Op zoek naar meer lekkernijen? Probeer deze dan eens: 

Bron: Buzzfeed. Beeld: Videostill Tasty


Pagina 2/2