Dit recept komt heel dichtbij de echte Brander mayonaise
In Groningen is Brander een heus begrip. Tot 1980 zat op de Grote Markt in deze stad een cafetaria genaamd De Brander. Men kwam vanuit alle windstreken naar de stad om de mayonaise die deze cafetaria maakte te proeven. De cafetaria stopte in 1980 met bestaan, na de overname door Sjoerd Kooistra, maar de Brander Mayonaise is weer terug! Sausmerk Oliehoorn heeft het recept in handen gekregen door een oud-medewerker van de cafetaria.
Je kunt het heel makkelijk zelf maken!
Dit heb je nodig
- 1 eidooier
- 250 milliliter arachideolie
- 1 eetlepel witte azijn
- 15 milliliter Franse mosterd
- 1/3 theelepel Worcestershire saus
- 1/3 theelepel groentebouillonpoeder
- peper en zout naar smaak
- een snuf suiker
Wat moet je doen?
- Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen en voeg dan de eidooier, azijn, mosterd Worcestershire saus, bouillonpoeder, suiker en zout samen.
- Meng het geheel op de hoogste snelheid samen en voeg de olie in een dun straaltje toe.
- Als je mayonaise te dik is kun je een klein beetje water toevoegen.
- Voeg naar smaak wat peper toe.
Lees ook: Welke saus is gezonder: mayonaise of ketchup? Wat denk jij?
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Robypma | Beeld: pxhere