Onwijs lekker!
Wie kent ze niet: de Brabantse worstenbroodjes. In elke Nederlandse supermarkt zijn ze kant-en-klaar te verkrijgen, maar zelf maken is natuurlijk wel nog nét iets lekkerder. Daarom is het hoog tijd om dit typische broodje uit Noord-Brabant weer eens goed op de kaart te zetten.
Fun fact: wist je dat het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken?
Zo maak je het:
- Laat de vellen deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
- Hak het sjalotje fijn en meng met het gehakt.
- Voeg de mosterd, peper, zout en paprikapoeder toe en schep door elkaar.
- Klop het ei los en voeg de helft toe aan het gehakt. Voeg dan wat paneermeel toe om het gehaktmengsel stevig te krijgen.
- Kneed 20 kleine worstjes, met ongeveer de lengte van de helft van een plakje deeg.
- Snijd de vellen deeg doormidden en leg een worstje vooraan op een helft en rol hem er losjes in.
- Druk de naden goed dicht. Gebruik eventueel een beetje water.
- Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
- Bestrijk ze met het resterende ei en bak de broodjes 25 minuten in de oven.
- Tip: de worstenbroodjes zijn extra lekker met wat tomatenketchup!
Bekijk de gehele instructie van Leuke Recepten hier:
Lees ook: Liefhebber van groene asperges? Dan ga je deze Italiaanse bruschetta’s heerlijk vinden!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Leuke Recepten | Beeld: videostill Leuke Recepten