Fabiën
30 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram (mager) rundergehakt
  • 10 vellen deeg voor hartige taart
  • 1 ei
  • 1 sjalotje
  • 3 à 4 eetlepels paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • een snufje paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterd

Onwijs lekker!

Wie kent ze niet: de Brabantse worstenbroodjes. In elke Nederlandse supermarkt zijn ze kant-en-klaar te verkrijgen, maar zelf maken is natuurlijk wel nog nét iets lekkerder. Daarom is het hoog tijd om dit typische broodje uit Noord-Brabant weer eens goed op de kaart te zetten. 

Fun fact: wist je dat het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken?

Zo maak je het:

  • Laat de vellen deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Hak het sjalotje fijn en meng met het gehakt.
  • Voeg de mosterd, peper, zout en paprikapoeder toe en schep door elkaar.
  • Klop het ei los en voeg de helft toe aan het gehakt. Voeg dan wat paneermeel toe om het gehaktmengsel stevig te krijgen.
  • Kneed 20 kleine worstjes, met ongeveer de lengte van de helft van een plakje deeg.
  • Snijd de vellen deeg doormidden en leg een worstje vooraan op een helft en rol hem er losjes in.
  • Druk de naden goed dicht. Gebruik eventueel een beetje water.
  • Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • Bestrijk ze met het resterende ei en bak de broodjes 25 minuten in de oven.
  • Tip: de worstenbroodjes zijn extra lekker met wat tomatenketchup!

Bekijk de gehele instructie van Leuke Recepten hier:

Lees ook: Liefhebber van groene asperges? Dan ga je deze Italiaanse bruschetta’s heerlijk vinden!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: videostill Leuke Recepten