Gek op Boursin? Dan vind je dit gerecht heerlijk
Tijdens de borrel smeren mensen naar hartelust Boursin op een toastje, maar ook voor het avondeten leent de kruidenroomkaas zich perfect. Combineer het smeersel met rijst, broccoli en kaas en je hebt een ovenschotel waar je u tegen zegt. Benieuwd hoe je deze Boursin-ovenschotel in elkaar flanst? Wij delen het recept, zodat je dit binnen een handomdraai op tafel zet.
Een romige ovenschotel met broccoli en Boursin, wie wil dat nu niet?
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de Boursin-ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Blancheer de broccoli een minuut in heet water. Zet daarna apart.
- Verwarm in een ruime pan de boter en voeg daarna de knoflook en sjalotjes toe. Bak glazig. Voeg daarna de bloem toe en roer.
- Schenk een beetje van de bouillon in de pan en roer goed. Schenk daarna de rest van de bouillon in de pan terwijl je roert.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en roer goed.
- Zet het vuur uit en kruimel de Boursin bij de saus. Roer goed en proef. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de broccoli en rijst toe aan de pan en roer opnieuw. Schenk het geheel daarna in een ovenschaal. Verdeel als laatst de geraspte kaas over het gerecht.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal in de oven. Laat het 12 minuten in de oven en haal daarna de aluminiumfolie van de schaal af. Laat de ovenschotel daarna nog 5 minuten in de oven staan of tot de kaas is gesmolten.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: gevulde kipfilet met spinazie en Boursin
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: The Dizzy Cook | Beeld: Videostill YouTube Coop Can Cook