Met deze Bounty hoeft gezond niet saai te zijn
Kiezen tussen een gezonde salade en een reep chocola voelt als enorme uitersten. En dat zijn ze eigenlijk ook. Wil jij iets lekkers, maar wil je niet je hele gezonde levensstijl om zeep helpen? Dan hebben wij de gouden middenweg: de gezonde Bounty.
Eigenlijk is deze Bounty helemaal niet slecht voor je. Het is wel een beetje vet, maar… het gaat hier wel om gezonde vetten! Je kunt dus zonder schuldgevoel lekker een reepje in je mond stoppen.
Dit heb je nodig voor 10 Bounty’s:
- 200 gram geraspte kokos
- 5 eetlepels kokosolie
- 5 eetlepels ahornsiroop
- 200 gram pure chocolade (minimaal 75 procent)
Tip: wil je niet een hele fles ahornsiroop kopen als je het alleen maar gebruikt voor dit recept? Dan kun je het ook vervangen voor honing.
Zo maak je het:
- Smelt de kokosolie in een pannetje en meng de gesmolten olie samen met 200 gram kokosrasp en de ahornsiroop.
- Beleg een cakevorm met bakpapier en schenk hier het kokosmengsel in. Druk dit goed aan en zet de cakevorm minimaal een uur in de vriezer.
- Smelt, vlak voordat de cakevorm uit de vriezer wordt gehaald, de chocolade in een kom boven een pan met kokend water.
- Haal de cakevorm uit de vriezer, haal de kokos eruit en snijd het in reepjes. Leg de kokosreepjes op een rooster en giet de helft van de chocolade er langzaam overheen. Zet het daarna nog een half uur in de vriezer, zodat de chocolade koud kan worden.
- Haal de repen daarna weer uit de vriezer en giet de rest van de chocolade over de andere zijde die nog niet bedekt is met een dun laagje chocolade.
- Laat het daarna nog even koelen in de vriezer en geniet daarna van een heerlijke bounty.
Gek op chocolade? Probeer ook:
- Zo maak je een no bake Kinder Bueno cheesecake
- Dit is de KitKatfudge van je dromen
- Deze smeuïge chocoladetaart maak je met slechts 2 ingrediënten
Bron: Women’s Health/Charlie’s Bakery. Beeld: Pixabay