Christel

Wat een lekkernij! 

Wil je eens wat anders proberen dan oerhollandse pannenkoeken met stroop? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze Chinese bosui-pannenkoek is ontzettend lekker en absoluut het proberen waard.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 260 gram bloem + bloem om te bestuiven
  • 180 milliliter heet water
  • 5 bosuitjes
  • snuf zeezout
  • zonnebloemolie

Wat moet je doen?

  • Doe het zout bij de bloem en schenk langzaam het water bij de bloem terwijl je continu roert.
  • Kneed het beslag tot een soepele bol. Bedek het deeg vervolgens met een theedoek en laat het dertig minuten rusten.
  • Snijd ondertussen de uitjes zo dun mogelijk.
  • Verdeel het deeg in drie delen, bestuif je werkblad met wat bloem en rol de drie delen uit tot drie dunne pannenkoeken.
  • Borstel wat olie over de pannenkoek en sprenkel hier rijkelijk de bosuitjes over. Rol de pannenkoeken daarna op en vouw ze in de vorm van een kaneelrol. Laat ze rusten voor 10 minuten.
  • Rol het deeg opnieuw uit tot een pannenkoek, net zo groot als de koekenpan waarin de pannenkoek wordt gebakken.
  • Doe een beetje olie in de pan en leg de pannenkoek erin. Bak iedere kant van de pannenkoek zo’n drie minuten op een middelhoog vuur.
  • Eet de Chinese bosui-pannenkoek met wat sojasaus met rode chili of met wat bacon en cheddar kaas.

Eet smakelijk!

Probeer ook:

Bron: Angel Wong’s Kitchen | Beeld: videostill