Zo maak je het:
Verhit de oven voor op 175 graden. Neem een taartvorm en vet deze in met boter. Strooi dan wat bloem in de taartvorm. Neem een beslagkom en doe hier de boter en een half kopje suiker in. Mix met een handmixer tot een luchtig geheel.
Voeg zout en vanillesuiker toe. Scheid de eieren en houdt het eiwit apart in een kommetje. Voeg de eierdooiers toe aan het beslag en mix weer tot een samenhangend, romig en luchtig geheel. Combineer 1,5 kopje bloem en bakpoeder en voeg om en om aan het beslag toe samen met melk. Bestuif de bosbessen met 1 eetlepel bloem en voeg toe aan het deeg. In een aparte kom, mix de eiwitten tot ze luchtig worden. Voeg 1/4 kopje suiker eetlepel voor eetlepel toe en blijf mixen tot er een stijf geheel ontstaat. Voeg dit toe aan het beslag en schep door elkaar. Doe het beslag in de taartvorm en besprenkel met een beetje suiker. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Pagina 2/2
Beeld: Videostill