Wat heb je nodig voor dit heerlijke borstplaat?
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 5 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels water
Leg op je aanrechtblad een vel bakpapier en leg hierop 6 ingevette borstplaatvormpjes klaar. Verwarm in een pan met een dikke bodem de suiker, slagroom en water op laag vuur. Blijf het continu doorroeren en laat het ongeveer 3-5 minuten doorkoken. Je kan testen of de massa goed is, door een pollepel in de pan te steken. De laatste druppel die van de lepel loopt moet een dun draadje vormen. Neem de pan van het vuur en roer de stroop stevig door tijdens het afkoelen. Als de massa troebel en dik wordt, verdeel dan meteen over de vormpjes. Laat de borstplaat een kwartier afkoelen en leg de vormpjes dan op hun kant. Laat verder afkoelen. Trek het bakpapier eraf, verwijder de vormpjes en klaar ben je!
Pagina 2/2
Beeld: Videostill