Maayke

Mmm, deze gehaktballetjes voor bij de borrel zijn echt onweerstaanbaar!

Wie dacht dat gehaktballetjes voor bij de borrel niet heel bijzonder zijn heeft het mis, want déze gehaktballetjes in een Bourbon whiskey-marinade zijn echt perfect voor bij de eerst volgende borrel of tapas-avond. Grote kans dat iedereen op jouw borrel straks wil weten wat het recept is!

Met dit recept maak jij van gewone gehaktballetjes echt een feestje!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram gehakt
  • 40 gram gehaktkruiden
  • 150 gram ketchup
  • 90 gram bruine suiker
  • 60 milliliter Bourbon whiskey
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel Worcestershire saus

Zo maak je ze:

  • Mix de gehaktkruiden door het gehakt en maak hier kleine gehaktballetjes van.
  • Meng alle overige ingrediënten voor de Bourbon whiskey marinade in een kom.
  • Verhit een koekenpan met margarine of olijfolie. Voeg ondertussen de gehaktballetjes toe aan de Bourbon whiskey marinade en bak de gehaktballetjes totdat ze goudbruin van kleur zijn in de koekenpan.
  • Serveer de gehaktballetjes in een kommetje of op een schaaltje met een aantal satéprikkers erin. Enjoy!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty Kitchen | Beeld: Pxhere