Deze zalmovenschotel is verrukkelijk!
Gezond en lekker koken hoeft helemaal geen onmogelijke missie te zijn. Neem nu eens een stuk zalm, spinazie en champignons. Dit trio gaat perfect samen in een zalmovenschotel en streelt ook nog eens de smaakpapillen. Bonus: het is helemaal niet moeilijk om te maken.
Dit heb je nodig:
- 600 gram verse zalmfilet
- 400 gram bladspinazie
- 1 prei, in ringen
- 250 g witte champignons, in plakjes
- 6 bosuitjes, in ringen
- 500 gram krielaardappelen
- 250 milliliter melk
- 200 milliliter room
- handje geraspte kaas
- 250 milliliter groentebouillon
- 45 gram bloem
- 1 theelepel gedroogde oregano
- halve theelepel gedroogde basilicum
- 45 gram boter + een beetje extra om te bakken
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de room in een kommetje en voeg hier de oregano, basilicum en peper en zout naar smaak bij. Roer tot het vermengd is met elkaar.
- Breng water aan de kook en voeg hier een snufje zout aantoe. Kook de aardappeltjes hier beetgaar in. Giet af en snijd de aardappeltjes doormidden wanneer ze wat zijn afgekoeld.
- Verhit een klontje van de boter in een koekenpan en bak de prei. Voeg daarna de spinazie toe en laat dit opstaan tot de spinazie slinkt. Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe.
- Vet een grote ovenschaal in en doe hier de prei, spinazie, champignons, bosui en krieltjes in. Giet daarna de room over de ingrediënten en zet de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt ondertussen boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Schenk daarna beetje bij beetje de melk en de bouillon in de pan. Roer ondertussen zodat geen klontjes ontstaan. Breng de saus daarna al roerend aan de kook.
- Haal na de twintig minuten de ovenschaal uit de oven en doe de zalm in de ovenschaal. Giet daarna de saus over de zalm. Strooi de geraspte kaas over het gerecht en zet het opnieuw 20 minute in de oven.
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: HLN | Beeld: Videostill HLN