Christel

Van deze smaakvolle maaltijd wordt iedereen blij!

Het is niet altijd makkelijk om je aan de 80/20-regel te houden, oftewel doordeweeks gezond eten en in het weekend zondigen met diverse lekkernijen. Wil je je doordeweeks graag tegoed doen met een lekkere maaltijd, maar wil je wel op de koolhydraten letten? Dan is dit recept voor bloemkoolrijst met kip echt wat voor jou!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400 gram bloemkool
  • 2 kipfilets
  • 1 middelgrote ui
  • 3 eieren
  • 150 gram wortel, in stukjes gesneden
  • 150 gram erwten
  • 15 milliliter sojasaus
  • halve paprika, in stukjes gesneden
  • kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • olie om in te bakken
  • klontje boter
  • bosuitje

Wat moet je doen?

  • Doe de bloemkool in een blender en blend dit net zo lang tot de bloemkool een rijst-achtige structuur heeft.
  • Bak de kipfilet volgens de verpakking en snijd deze vervolgens in stukjes.
  • Snipper de ui en verwarm de olie in de pan. Fruit de stukjes ui voor twee minuten. Voeg vervolgens de wortel, erwten en paprika toe en bak dit voor ongeveer twee minuten.
  • Klop ondertussen de eieren en schenk deze daarna bij de pan. Roer net zo lang door tot het ei gaar is.
  • Doe de bloemkoolrijst bij de pan en roer de groenten met de rijst tot een geheel.
  • Bak net zo lang tot de bloemkool zacht is.
  • Voeg als laatste wat boter, zout, peper, kerriepoeder en sojasaus toe en roer nog een keer tot een geheel.
  • Snijd het bosuitje fijn en serveer over de rijst. Eet smakelijk!

Probeer ook:

Beeld: videostill Tasty