Naomi

Koolhydraatarm en superlekker!

De meesten van ons houden wel van een pizza. Toch weten we stiekem ook dat pizza niet heel gezond voor ons is en proberen we het daarom niet te vaak te eten. Gelukkig is er een manier om de bodem wel gezond te maken. Helaas kan zo’n bodem best snel breken en dan is de lol er snel af. Gelukkig breekt déze bodem niet en hij is heerlijk! Probeer het maar, je zult niet teleurgesteld worden.

Zo kan je ook koolhydraatarm genieten van pizza.

Wat heb je nodig? (voor 1 pizzabodem)

  • 300 gram bloemkool, geraspt
  • 130 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • pizza toppings naar keuze

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de geraspte bloemkool zonder boter in een pan en laat het 10 minuten droogbakken en garen. Het mag niet bruin worden!
  • Meng de Parmezaanse kaas en een ei in een kom. Roer dit goed door elkaar.
  • Voeg de bloemkool hieraan toe en maak er een bal van.
  • Leg die bal in het midden van bakpapier op een bakplaat en spreid het uit tot een cirkel van 60 millimeter dik. Maak de randen van de bodem niet te dun, die worden sneller zwart.
  • Bak de bodem in 15 tot 20 minuten gaar en beleg ‘m vervolgens met jouw favoriete topping. Doe ‘m daarna nog 10 minuten in de oven.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Chef Buck | Beeld: videostill What’s up Moms