Naomi
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 240 milliliter volle melk
  • 50 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 3 lente uien, gesneden

Deze bloemkoolovenschotel wordt je nieuwe favoriet

Ovenschotels zijn altijd lekker makkelijk als je nog veel te doen hebt. Je hoeft geen uren in de keuken te staan en kunt onderwijl gewoon even weg. Dat scheelt een hoop en daarom is dit een perfect gerecht voor op een doordeweekse dag. Wel ze handig!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 120 graden.
  •  Breng een pan met water aan de kook en blancheer hier de bloemkool in. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Giet de bloemkool af en knijp het water eruit.
  • Maak nu de kaassaus door in een grote pan boter te smelten. Voeg nu de knoflook toe en bak dit 1 minuut.
  • Doe nu de bloem erbij en roer tot het goudbruin wordt. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Voeg nu melk toe en breng het aan de kook. Doe de roomkaas erbij en roer het geheel goed door.
  • Haal de pan van het vuur en roer nu ook 50 gram geraspte kaas door het geheel. Kruid het met zout en peper.
  • Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet daar de kaassaus overheen. Roer het geheel even door elkaar.
  • Bak het spek uit en roer alles door het bloemkoolmengsel, behalve een paar stukjes. Doe dit ook met de lente ui. De rest van het spek  en de lente ui kan er bovenop.
  • Bak de ovenschotel in 30 minuten gaar en klaar.

Lees ook: Eenpansgerecht met rijst, kip, broccoli en gesmolten kaas

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish