Hou je niet van bloemkool? Geen probleem, zelfs jij vindt dit lekker!
Ovenschotels zijn heerlijk, maar het kan zo lang duren voor ze klaar zijn en soms heb je die tijd gewoon niet. Je wilt snel wat op tafel zetten en daar wil je geen dik uur op wachten. Lucky you! Deze ovenschotel hoeft maar 20 minuten in de oven en hij is dus net zo snel klaar als andere gerechten. Ervaring leert dat zelfs mensen die eigenlijk niet van bloemkool houden, zitten te smullen van deze ovenschotel. Zeker het proberen waard!
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 25 gram bloem
- 25 gram boter
- 250 milliliter melk
- 50 gram kaas
- 4 plakjes ontbijtspek
- aardappelschijfjes (optioneel)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de bloemkoolroosjes vijf minuten en bak de spek in een pan. Wanneer je de spek zonder olie in je pan bakt, zal het lekker knapperig worden. Laat de spek daarna uitlekken op wat keukenpapier en snijd het in reepjes.
- Smelt de boter in een pan en voeg daarna de bloem toe. Laat dit één minuutje op zacht vuur staan.
- Voeg daarna een scheutje melk toe en roer goed. Wanneer je melk is opgenomen door de boter, kun je voorzichtig nog wat melk toevoegen. Blijf dit in etappes doen tot alle melk in de saus is opgenomen. Voeg daarna drie vierde van je kaas toe aan het beslag.
- Als je kaas gesmolten is, kun je ook de spekjes toevoegen aan het mengsel.
- Beleg eventueel aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal. Leg hierna de bloemkoolroosjes in de schaal en giet de kaassaus eroverheen. Strooi als laatst de overgebleven kaas over de bloemkool. Zet het daarna twintig minuten in de oven.
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Lekker en simpel. Beeld: Videostill YouTube Scoff