Met deze bloemkoolkroketjes verras jij al je gasten! Lekker voor dit weekend!

Desy
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 200 milliliter melk
  • 6 eetlepels bloem
  • 25 gram boter
  • 50 gram cheddar
  • 50 gram gedroogde broodkruimels
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei, opgeklopt olie

Heerlijke kroketten van bloemkool!

Krijg je dit weekend visite en wil je ze een bijzonder en smakelijk hapje voorschotelen? Of heb je gewoon zin in een borrelhapje? Zoek dan niet verder; deze bloemkoolkroketjes passen perfect bij een biertje of een wijntje en zijn dus uitermate geschikt als jouw borrelhapje!

Zo maak je het:

  • Doe de bloemkoolroosjes in een grote pan met kokend water.
  • Kook de bloemkoolroosjes in vijf minuten zacht. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Hak in fijne stukjes en zet opzij.
  • Doe de melk in een pan met de helft van het bloem en de boter en breng al roerend aan de kook tot een dikke pasta ontstaat.
  • Voeg de bloemkool en de cheddar toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
  • Leg het afgekoelde mengsel op huishoudfolie en spreid uit.
  • Rol tot een lange ‘worst’ en wikkel in de huishoudfolie. Laat minstens een uur in de koelkast liggen.
  • Doe resterende bloem op een bord en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe broodkruimels en Parmezaanse in een anders bord en zet het kommetje met het opgeklopte ei ernaast.
  • Haal de vulling uit de koelkast en vorm dit tot 12 kleinere kroketjes.
  • Doe een kroketje eerst in de bloem, dan in het ei en dan in de kruimels.
  • Vul een hapjespan tot de helft met olie en verhit dit (je kunt ook een frituur gebruiken).
  • Frituur drie of vier kroketjes in één keer en haal ze eruit zodra ze bruin worden.
  • Laat uitlekken op keukenpapier. Eet smakelijk!

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill recipe30