Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool, in plakken gesneden ter dikte van een hamburger
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram marinarasaus of tomatensaus voor pasta
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram geraspte mozzarella
  • 5 gram basilicum, grof gesneden
  • Chillivlokken, optioneel
Christel
50 min.
5 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool, in plakken gesneden ter dikte van een hamburger
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram marinarasaus of tomatensaus voor pasta
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram geraspte mozzarella
  • 5 gram basilicum, grof gesneden
  • Chillivlokken, optioneel

Een droom van een hapje

Het weekend staat voor de deur en dat betekent dat we weer willen uitpakken met heerlijke hapjes. Wil jij niet meteen allemaal ongezonde snacks klaarmaken, maar wil je wel dat ze lekker zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Deze bloemkoolhapjes zijn ontzettend lekker!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de bloemkoolhapjes?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de plakken bloemkool op de bakplaat en smeer in met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de bloemkoolplakken 35 minuten in de oven. Draai de plakken na 20 minuten even om.
  • Haal de bloemkool uit de oven en smeer de plakken in met de marinara- of tomatensaus.
  • Verdeel de geraspte mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas over de plakken. 
  • Zet de grill van de oven aan en grill de bloemkool zo’n 3 minuten.
  • Serveer de bloemkoolhapjes met extra Parmezaanse kaas, basilicum en chillivlokken.

Lees ook: Gnocchi mac and cheese

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill