Sabine

Even wat anders dan aardappelgratin

Een koolhydraatarm gerecht wat ook nog eens smakelijk is: ze zijn soms moeilijk te vinden, maar áls je er eenmaal een voor je neus hebt, is het een pareltje van een gerecht. Dit geldt ook voor deze bloemkoolgratin. Het is arm aan koolhydraten en ook nog eens smakelijk. Ook de luie keukenprins(es) in jezelf kan opgelucht ademhalen, want dit recept vraagt ook nog eens minimale inspanning voor maximaal resultaat!

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gram cheddarkaas, geraspt
  • snufje nootmuskaat
  • 100 milliliter kookroom
  • 1 ei

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en gebruik wat boter of olie om een ovenschaal in te vetten.
  • Snijd de bloemkool in plakken en leg deze daarna dakpansgewijs over elkaar heen in de ingevette overschaal.
  • Strooi tussen de bloemkoolplakken de kaas, peper en nootmuskaat.
  • Breek het ei in een kom en klop deze los. Voeg daarna de room toe en wat peper. Zout is vaak niet nodig aangezien de kaas al erg zout van zichzelf is. Giet het room-eimengsel daarna over de bloemkool.
  • Zet de ovenschaal daarna in de voorverwarmde oven en laat de gratin in 20 minuten bruin bakken.
  • Serveer de bloemkoolgratin direct. 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Boodschappen | Beeld: Pixabay