Te lekker om niet te maken
Blauwe bessen zijn niet alleen lekker maar ook nog eens heel erg gezond. Daarom doen we graag wat van deze besjes door onze baksels. Zo maakten we laatst deze blauwe bessenmuffins met citroenglazuur. Wil jij ze ook maken? Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!
Wat heb je nodig voor 12 muffins?
- 260 gram bloem
- 230 gram sour cream
- 200 gram suiker
- 150 gram blauwe bessen
- 100 milliliter zonnebloemolie
- 3 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1 eetlepel vanille-extract
- snufje zout
- citroenrasp naar smaak
- citroensap naar smaak
Voor het citroenglazuur:
- 125 gram poedersuiker
- 1 1/2 eetlepel citroensap
- 1/2 eetlepel citroenrasp
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel 12 papieren muffinvormpjes over een muffinbakvorm.
- Doe de eieren en de suiker in een kom en klop dit tot een dik en romig geheel met een handmixer.
- Voeg de zure room, zonnebloemolie, vanille-extract en zout toe en klop dit door de eieren.
- Roer de bakpoeder door de bloem en voeg dit stukje bij beetje toe aan het beslag. Roer met een garde tot een geheel.
- Voeg de citroenrasp en -sap toe. Roer de blauwe bessen door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet de muffins 20 á 22 minuten in de oven.
- Laat de muffins volledig afkoelen.
- Je maakt het citroenglazuur simpelweg door alle ingrediënten voor het glazuur in een kommetje te doen en te roeren.
- Sprenkel het citroenglazuur over de blauwe bessenmuffins heen en ze zijn klaar om te eten!
- Geniet ervan!
Lees ook: 6 manieren om je havermout nog lekkerder te maken
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: videostill YouTube