Oud-Hollandse bitterkoekjes maak je zo!
Had jouw oma vroeger ook van die heerlijke bitterkoekjes in de kast staan? Dan kun je je vast nog wel indenken hoe heerlijk deze koekjes zijn. Het zijn niet de koekjes waarvan je verwacht dat je ze makkelijk zelf kunt maken, maar dat kan dus wel met dit recept!
Dit heb je nodig (voor 25 stuks):
- 160 gram amandelmeel (of maal zelf witte amandelen)
- 160 gram poedersuiker
- 2 eiwitten
- 1 theelepel amandelextract (of amandellikeur)
- spuitzak
- gladde spuitmond
- bakpapier
- bakplaat
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het amandelmeel en de poedersuiker door elkaar.
- Klop de eiwitten los met een vork en meng dit door het amandelmeel. Meng tot een glad geheel.
- Doe het beslag in een spuitzak en gebruik een ronde, gladde spuitmond om te koekjes te spuiten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop de koekjes. Om de koekjes wat platter te maken kun je voorzichtig met een natte vinger de koekjes wat platter drukken.
- Bak de bitterkoekjes in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen en serveer direct. Je kunt ze ook bewaren in een luchtdichte trommel; ze zijn dan een paar dagen houdbaar. Eet smakelijk!
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: archief | Beeld: videostill, Alveoli BreadlLab