Sabine

Een gezond én koolhydraatarm kaneelbolletje, alsjeblieft!

Vooral in Amerika zijn kaneelbollen, of cinnamon buns, een ware sensatie, maar hier in Nederland smaken de bolletjes ook dikke prima. Hoog tijd om ze eens zelf te maken. Want dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Dit heb je nodig:

  • 30 gram vanille proteïnepoeder
  • halve theelepel bakpoeder
  • 20 gram kokosbloem
  • 2x halve theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 60 milliliter melk
  • drie druppels vanille-extract
  • een theelepel zoetstof naar keuze (denk aan suiker of stevia)

Dit heb je nodig voor de glazuur: 

  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • theelepeltje melk
  • snufje kaneel

Zo maak je het:

  • Vet een kopje in en doe hier de proteïnepoeder, bakpoeder, kokosbloem, een deel van het kaneel, zoetstof in een kopje en roer dit goed. Breek daarna het ei in het kopje en meng deze met de droge ingrediënten.
  • Meng de melk en vanille-extract door het kopje. Is je mengsel nog wat korrelig? Voeg dan nog wat melk toe. Strooi daarna de rest van de kaneel over je bovenkant van het mengsel.
  • Zet dit voor 60 seconden in de magnetron en kijk of het midden gaar is. Zo nee? Zet ‘m dan nog dertig seconden in de magnetron.
  • Meng alle ingrediënten voor het glazuur bij elkaar en smeer dit over de bovenkant. Daarna kun je meteen aanvallen!

Meer cakejes in de magnetron klaarmaken? Dan hebben we hieronder nog een paar voor je:

Bron: The Big Man’s WorldBeeld: Videostill The Big Man’s World