Als Jamie Oliver het zegt, zal het wel waar zijn!
Hoe vervelend is het wanneer je zin hebt in ijs, maar het niet in huis hebt? Wij weten het, dat is namelijk stierlijk irritant. Je kunt dan in de auto springen om in de supermarkt een bak roomijs te halen, maar je kunt ook zelf ijs maken. En dat laatste is nog wel de snelste optie ook!
Chefkok Jamie Oliver weet hoe lekker en makkelijk zelfgemaakt ijs kan zijn. De meeste chefkoks houden hun recepten vaak wel geheim, maar Jamie was zo sympathiek om zijn recept voor aardbeienijs met ons te delen. Het fijne is dat dit ijs naar de koks eigen zeggen binnen 45 seconden klaar kan zijn. En daar heeft hij inderdaad gelijk in, maar dan moet je wel standaard bevroren aardbeien in je diepvries liggen. Leg dus maar vast een kilo aardbeien in de vriezer, want dit ijs is goddelijk!
Dit heb je nodig:
- 500 gram bevroren aardbeien
- 500 milliliter (magere) yoghurt
- een eetlepel honing
- Pimms likeur (optioneel)
Zo maak je het:
- Doe de bevroren aardbeien, yoghurt en honing in je keukenmachine en zet ‘m aan. Doe dit tot alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
- Wil je de Pimms toevoegen? Zet de keukenmachine dan even stop en voeg een dopje Pimms toe aan je mengsel. Zet de keukenmachine daarna nog een paar seconden aan.
- Zet de keukenmachine uit en haal de klep er vanaf. Doe een lepel even in heet water en gebruik de lepel daarna om bolletjes uit het ijs te scheppen.
- Je kunt het aardbeienijs daarna direct serveren.
Wil je de ijsjes wat opleuken? Bekijk dan onderstaande video om te zien hoe Jamie Oliver dat doet.
Bron: YouTube Jamie Oliver | Beeld: Videostill