Ook heerlijk als dessert!
‘An apple a day, keeps the doctor away,’ werd vroeger ook wel gezegd. Wij eten dan ook trouw iedere dag twee stuks fruit, waaronder een appeltje. Toch snakken we af en toe naar een beetje variatie wat betreft appelen. Herken jij jezelf hierin? Dan moet je dit receptje voor gebakken appelen eens proberen!
Dit heb je nodig:
- 2 rijpe, zoete appelen
- 115 gram boter, gehalveerd
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- 50 gram suiker
- 30 gram gehakte pecannoten
- 30 gram gehakte kokosnoot
- 90 gram honing
- 1/2 theelepel zeezout
- 120 milliliter appelazijn
- slagroom
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 175 graden. Maak twee ‘cartouches’ van bakpapier (zie video voor instructies); één voor de bodem van je pan en de ander voor de bovenkant.
- Snijd de appelen van boven- tot onderkant door de helft en verwijder het klokhuis plus een beetje van de binnenkant zodat er een kuiltje ontstaat. Smelt een theelepel boter in een pan die in de oven mag en dek af met een cartouche.
- Smelt de rest van de boter bovenop de cartouche en draai het vuur laag wanneer de boter begint te schuimen.
- Plaats de appelen met de gesneden kant naar beneden op de cartouche en breng op smaak met een beetje zout. Karameliseer totdat het vruchtvlees goudbruin kleurt. Bedruip het fruit met de kaneel en het citroensap. Voeg suiker toe en roer dit naast en onder de appel totdat het begint te karameliseren. Haal van het vuur af.
- Doe de pecannoten, kokosnoot, honing en zout in een kleine kom en meng door elkaar. Draai de appelen om en vul deze met het notenmengsel. Leg op iedere appel bovenop het notenmengsel een klein klontje boter.
- Doe appelazijn in de pan en meng dit met de rest van de vloeistof. Leg een cartouche op de appelen en doe 8 tot 12 minuten in de oven. Haal daarna uit de pan en serveer met slagroom.
Wil je weten hoe je de appelen precies maakt en wat een cartouche is? Bekijk de instructievideo dan via deze link.
Lees ook: Schokkend: Dit is waarom je beter géén sinaasappelsap meer kunt drinken
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tastemade | Beeld: videostill
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.