Wie op de lijn wil letten en lekker wil eten, moet deze regenboogrolletjes proberen!
Het kan soms een ware strijd zijn om dat frietje met mayo af te slaan en te kiezen voor een verantwoord gerecht. Een blaadje sla met drie olijven, wat schijven tomaat en niet eens een dressing? Daar lopen de meesten nu eenmaal niet warm voor. Gelukkig hoeft verantwoord en gezond niet saai en smaakloos te zijn. Deze regenboogrolletjes zijn verrukkelijk, caloriearm en werken ook nog eens oogstrelend!
Dit heb je nodig:
- 60 milliliter rijstazijn
- 30 milliliter vissaus
- 30 milliliter limoensap
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel sambal
- 16 rijstvellen
Dit heb je nodig voor de vulling:
- 1 middelgrote wortel, in dunne reepjes gesneden
- 1 paprika, in dunne reepjes gesneden
- 1 avocado, in dunne reepjes gesneden
- 1 mango, in dunne reepjes gesneden
- 5 bladen sla, in dunne reepjes gesneden
- 1 kleine rode kool, geraspt
- munt en korianderblaadjes
Zo maak je het:
- Meng in een klein kommetje de rijstazijn, vissaus, limoensap, suiker, sambal en 60 milliliter water.
- Kook water en doe dit in een diep bord. Leg hier een rijstvel in en laat het in tien seconden zacht worden.
- Leg het vel daarna op een licht vochtig oppervlak. Doe daarna weer een ander rijstvel in het water en laat dit daarna ook in tien seconden zacht worden en plaats het vel daarna bovenop het andere rijstvel dat al klaarlag.
- Leg daarna van elke vulling wat op de rijstbladeren. Zorg dat dit ongeveer op een derde van onderen op je rijstvel ligt. Vouw daarna de twee buitenkanten naar binnen en rol daarna de rol op.
- Herhaal bovenstaande tot de rijstvellen en vulling op zijn.
- Je kunt de rolletjes twee uur van te voren maken. Bedek het bord met de regenboogrolletjes dan wel met een vochtige doek zodat de rijstbladeren zacht blijven.
- Je kunt ze vervolgens dippen in de saus die je eerder maakte.
Bron: Good House Keeping | Beeld: Videostill YouTube Dani Lauren