Christel
20 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram krieltjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 90 gram mayonaise
  • 2 eetlepels gele mosterd
  • 100 gram augurk, fijngesneden
  • 80 gram rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel citroensap

Ga jij binnenkort barbecueën?

Het zonnetje schijnt en we kunnen ook ’s avonds genieten van heerlijk weer. Dat betekent voor veel mensen dat er weer lekker gebarbecued mag worden. Heerlijk vlees en vis bereiden op de grill en terwijl het vlees gaart kun je genieten van stokbrood en heerlijke aardappel- en eiersalade. Je kunt deze salades heel makkelijk kopen in de supermarkt, maar zelf maken is veel lekkerder. Zo maak je een heerlijke aardappelsalade.

Wat moet je doen?

  • Halveer de krieltjes en kook ze gaar met een beetje zout. Laat volledig afkoelen.
  • Doe de krieltjes in een kom en voeg de mayonaise, gele mosterd, augurk, rode ui en citroensap toe en roer door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Geniet ervan!

Variatietip: Houd je van pittig eten? Geef je aardappelsalade wat extra pit door wasabi toe te voegen. Roer een theelepel of eetlepel wasabi door de mayonaise voor je deze toevoegt aan de krieltjes.

Lees ook: Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn de perfecte vervanger van de normale pannenkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill