Niet alleen vegetariërs zullen watertanden bij dit recept
Een beetje keukenprins(es) weet wel hoe je een standaard risotto in elkaar moet flansen. Scheutje witte wijn, boter, knoflook, ui en Parmezaanse kaas resulteren al snel in een smakelijke risotto. Wil je de risotto eens wat anders klaarmaken en met meer kleur koken? Maak dan deze bietenrisotto.
In plaats van cashewnoten kun je ook geitenkaas bij deze risotto serveren. Of allebei natuurlijk.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de bietenrisotto:
- Smelt de boter in een ruime koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en sauteer.
- Voeg de rijst en tijm toe en roer tot de rijst glazig oogt door de boter.
- Voeg de wijn toe en laat het geheel opstaan tot het meeste vocht is geabsorbeerd door de risotto.
- Voeg de bouillon toe. Doe dit niet in een keer, maar in etappes. Roer goed en voeg de volgende scheut bouillon pas toe wanneer het vocht door de rijst is opgenomen. Doe dit ongeveer 20 minuten tot de rijst al dente is gekookt. Voeg eventueel wat warm water toe wanneer de bouillon eerder op is.
- Voeg de rode bieten toe aan de risotto samen met twee derde van de cashewnoten. Roer opnieuw.
- Serveer met een handje rucola en verdeel de overgebleven cashewnoten over de borden.
- Rode biet gaat perfect samen met geitenkaas. Je zou het geheel kunnen afmaken door wat geitenkaas over de porties risotto te verkruimelen.
Tip: Rode biet gaat perfect samen met geitenkaas. Je zou het geheel kunnen afmaken door wat geitenkaas over de porties risotto te verkruimelen.
Lees ook: Recept: Pittige vegetarische balletjes in tomatensaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans