Zin in iets lekkers? Maak bietenchips!
Bij lekkere trek graaien we al snel naar een zak chips. Hartstikke lekker, maar nadien balen we altijd een beetje van onszelf als we de lege zak in de prullenbak gooien. Er zitten dan ook al snel zo’n 1000 calorieën in een zak chips en dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Wél aan de heupen overigens.
Dit gezonde alternatief is gemaakt van bietjes en doordat je ze in de Airfryer bereidt komt er veel minder vet bij kijken! Wel de lusten, niet de lasten.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 3 bieten
- Scheutje olie
- Paar takjes rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je ze:
- Snijd de bietjes in dunne plakjes en besprenkel ze met olie, peper en zout.
- Strip de rozemarijntakjes en hak deze fijn. Bestrooi de bietenplakjes met de rozemarijn.
- Verdeel de bietenchips in twee porties. Bak elke portie ongeveer 10 minuten in de hetelucht friteuse op 200 °C.
- Als de chips al wat harder worden, voeg je de porties samen en bak je deze nog even kort na, onder af en toe schudden.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Videostill