Christel
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote eieren
  • 240 milliliter bier
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 4 plakjes zuurdesembrood
  • 2 eetlepels boter
  • 150 gram cheddar kaas
  • 6 dunne plakken ontbijtspek
  • Ketchup om te serveren

Leuk om eens te proberen!

Een tosti met alleen kaas is al hartstikke lekker. Toch experimenteren we graag met verschillende soorten tosti’s. Zo maakten we al eens een appeltaarttosti, een vlamtosti en een chocolade-marshmallowtosti. Het uitproberen houdt hier echter nog lang niet op, zo maakten we laatst een overheerlijke biertosti!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de biertosti?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het ontbijtspek hierop.
  • Doe het ontbijtspek 10 minuten in de oven.
  • Klop de eieren in een kom los en schenk het bier erbij. Roer tot een geheel.
  • Breng op smaak met knoflookpoeder en cayennepeper.
  • Week elke 2 plakken brood zo’n 30 seconden in het biermengsel.
  • Verhit een klontje boter in de pan op een middelhoog vuur.
  • Doe 2 boterhammen in de pan en bak beide kanten 2 minuten.
  • Beleg één van de boterhammen met de helft van de chaddar kaas en leg er 3 plakken spek bovenop. Dek af met het andere broodje. 
  • Bak op een laag vuur tot de kaas is gesmolten, draai de tosti af en toe om.
  • Herhaal dit met de overige plakken brood.
  • Serveer de biertosti met ketchup.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Lekker lezen: deze 20 vreemde weetjes over appels kende je nog niet

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill