Niet een biertje naast je friet, maar frietjes in je bier!
Voor de liefhebbers van een lekker glaasje bier op zijn tijd! Deze frieten laat je weken in bier zodat ze goddelijk lekker en knapperig worden. Pak vast de boodschappentas, want je moet de volgende dingen in huis halen!
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 2 grote aardappelen, geschild en in reepjes gesneden
- 2 flesjes van je favoriete bier
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngesneden (of 2 theelepels gedroogde rozemarijn)
- 1 eetlepel verse tijm, fijngesneden (of 1 theelepel gedroogde tijm)
- zeezout en peper
Zo maak je het:
- Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes of partjes. Doe de frieten in een grote kom en voeg zoveel bier toe dat de frietjes helemaal onder het bier liggen. Zet minstens een uur in de koelkast. De hele nacht is het beste!
- Verhit de oven voor op 220 graden. Haal de frietjes uit het bier en droog ze door middel van keukenpapiertjes. Gooi het bier weg.
- Doe de frietjes in een grote kom en voeg de olijfolie, rozemarijn en tijm toe. Schud het geheel goed door elkaar zodat de patat bedekt is met de kruiden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de frietjes er naast elkaar op en bak ze 40-45 minuten in de oven. Draai de frietjes ieder kwartier even om zodat ze aan alle kanten even bruin worden.
- Beginnen de frietjes bruin te worden, draai dan de temperatuur omlaag naar 200 graden.
- Laat ze eventjes afkoelen en serveer ze met mayonaise. Eet smakelijk!
Lees ook: Déze vier dingen wist je nog niet over frietjes, ongelofelijk!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Lexibites | Beeld: videostill