Het beste van twee werelden: pizza-pasta!
Pizza en pasta, wie kan er tussen kiezen? Een heerlijk romige pasta met smaakvolle saus, of een knapperige pizza met allerlei heerlijke soorten vlees en groenten….
Wij vinden het in ieder geval allemaal even lekker, en jij waarschijnlijk ook! Alleen een pizza maken is teveel werk, bestellen is zo duur en uit eten daar heb je ook niet altijd zin in. Dan maar een pasta zelf maken? Maar je hebt zoveel zin in pizza! Nou, geen probleem, dan combineer je het toch lekker met elkaar? En het beste nieuws is dat je er maar één pan voor nodig hebt! Wat wil je nog meer? Deze heerlijke, supermakkelijke pasta heb je in ongeveer 1o minuten op tafel met minimale moeite en ingrediënten. Het is een plaatje om aan gasten te serveren en ook je eigen gezin zal hier heerlijk van zitten te smullen. Want zeg nou zelf, pizza pasta, wie lust dat nou niet!
Voor deze heerlijke pizza-pasta heb je de volgende ingrediënten nodig, dus grijp pen en papier en schrijf mee:
- 300 gram varkensworstjes, in plakjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 150 gram pepperoni
- 500 ml tomatensaus met basilicumsmaak
- 250 gram fussili (of een andere pastasoort)
- 200 gram parmezaanse kaas
Fruit de ui en de knoflook aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg na een paar minuutjes de worst toe en bak deze totdat hij helemaal gaar is. Bak dan even de pepperoni mee gedurende een paar minuten. Als alles gebakken is en de ui glazig giet de de tomaten-basilicumsaus eroverheen en schenk hier 500 ml water bij. Als het allemaal goed geroerd is voeg je de pasta toe en breng het geheel vervolgens aan de kook. Laat het ongeveer 1o á 12 minuten koken totdat de saus in ingedikt en de pasta al dente is. Verdeel de pasta over twee pannen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Maak af met Parmezaanse kaas, en voilà! Eet smakelijk, en vergeet dit niet te delen met je vrienden!
Beeld: Pixabay