Ingrediënten
  • 750 gram (magere) runderlappen
  • 25 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 sjalotjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • 1 theelepel mosterd (smaak naar keuze)
  • 80 gram ontbijtkoek (naturel)
  • 250 milliliter runderbouillon
  • 250 milliliter Belgisch bier (dubbel of trippel)
Maayke
15 + 180 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 750 gram (magere) runderlappen
  • 25 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 sjalotjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • 1 theelepel mosterd (smaak naar keuze)
  • 80 gram ontbijtkoek (naturel)
  • 250 milliliter runderbouillon
  • 250 milliliter Belgisch bier (dubbel of trippel)

De ontbijtkoek en het bier zorgen voor zijdezacht stoofvlees

De Belgen staan niet alleen bekend om hun heerlijke Vlaamse frieten, ook een stoofpotje maken kunnen onze zuiderburen als de beste. Om het stoofvlees heerlijk mals en zacht te krijgen, wordt er ontbijtkoek en bier aan het stoofgerecht toegevoegd. Beide ingrediënten zorgen ervoor dat het stoofvlees een perfecte combinatie tussen zoet en zout is. De enige vraag rest nog: wanneer ga jij dit heerlijke Belgische stoofvlees met ontbijtkoek en bier maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het Belgisch stoofvlees:

  • Haal de runderlappen een half uur van tevoren uit de koeling om het vlees op kamertemperatuur te laten komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  • Pak een grote braadpan en laat het roomboter op hoog vuur smelten.
  • Braad de runderlappen gedurende 2 à 3 minuten per zijde. Braad de runderlappen in etappes indien ze te groot zijn. Breng tijdens het braden de runderlappen op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur laag en leg alle runderlappen in de braadpan. Stapel indien mogelijk de lappen op elkaar.
  • Snipper de sjalotjes en voeg dit samen met de kruidnagels, laurierbladen en mosterd toe aan de braadpan.
  • Verkruimel de ontbijtkoek over het vlees heen.
  • Schenk de runderbouillon en het Belgische bier in de braadpan.
  • Laat het vlees gedurende 3 uur stoven met de deksel op de pan op een laag vuur. Roer tussentijds met een pollepel over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
  • Serveer het Belgische stoofvlees met Vlaamse frieten en groente naar keuze.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: gebakken kipfilets met brie

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Smulweb | Beeld: Videostill YouTube