Maak zelf een heerlijke snack met maar een paar ingrediënten!
Wat zullen we nu weer eens snaaien? Als je ‘s avonds op de bank zit heb je vaak zin in een lekkere snack. Nu graaien wij al snel naar een reep chocolade of een zak chips, maar heel creatief en spannend is dat natuurlijk niet. Wist je dat je met maar en paar ingrediënten een heerlijk snackje voor jezelf kan maken?
Kleine moeite, groot plezier en het is ook nog eens een stuk gezonder!
Vandaag laten we je zien hoe je zelfgemaakte chips maakt met een verrassing ertussen. Je hebt eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig: aardappels en basilicumblaadjes. Met deze 2 ingrediënten maak je heerlijk verse chips die je kan presteren wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt!
Dit heb je nodig:
- Vastkokende aardappels
- Basilicum
- Olie om in te frituren
- Peper en zout
Zo maak je ze:
- Snijd de aardappels met een dunschiller in dunne plakjes
- Leg een blaadje basilicum op een plakje aardappel en leg daar weer een plakje aardappel overheen. Druk goed aan.
- Ga zo door tot alle plakjes op zijn.
- Verwarm een laag olie in een koekenpan (genoeg om in te frituren).
- Leg de chips voorzichtig in de hete olie en laat frituren tot ze knapperig en bruin zijn.
- Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje, bestrooi met peper en zout.
- Serveertip: lekker met een dipsausje!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Zelfmaak-ideetjes | Beeld: Videostill