Zo heeft ieder zijn eigen pakketje!
Als een ding zeker is, dan is het dat het aankomend weekend weer mooi weer gaat worden. Dat betekent vaak dat bij de meeste Nederlandse huishoudens ook de barbecues weer uit de tuinhuisjes getoverd worden. En om nu altijd hetzelfde standaard stukje vlees op de grill te gooien…
Wil je eens wat anders? Dan moet je deze ‘Philly Cheesesteak’ pakketjes van aluminiumfolie zekers eens proberen!
Wat heb je nodig? (voor 4 pakketjes)
- 500 gram runderreepjes
- 2 rode paprika’s
- een halve ui
- 2 knoflooktenen
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- zout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- gemalen zwarte peper naar smaak
- 4 plakjes Provolone kaas
- verse peterselie, gesneden
Zo maak je het:
- Snijd de paprika’s in smalle reepjes en de ui in halve ringen.
- Mix de paprika’s, ui, runderreepjes, knoflooktenen (geperst), Italiaanse kruiden en olijfolie in een grote kom.
- Meng goed door elkaar en breng op smaak met wat zwarte peper en zout.
- Leg 4 stukken (lengte ± 20 centimeter x breedte ± 10 centimeter) aluminiumfolie klaar (verticaal).
- Verdeel de runderreep-mix over de 4 stukken aluminiumfolie. Zorg dat de mix meer op de onderzijde van het folie ligt.
- Vouw het pakketje dicht door de bovenzijde vast te pakken en over de vleesmix heen te vouwen. Vouw nu de openstaande randen terug naar binnen zodat het pakketje goed dicht zit.
- Leg de pakketjes ± 10 minuten op de verwarmde barbecue.
- Haal de pakketjes van het rooster, open elk pakketje en beleg de vlees-mix met een plakje Provolone kaas.
- Vouw het pakketje opnieuw dicht en leg de pakketjes nogmaals ± 2 minuten op het rooster, totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de pakketjes, open ze op het bord en garneer met nog wat verse peterselie. Enjoy!
Lees ook: Met deze truc verwijder je moeiteloos etensresten van je barbecuerooster
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill