Christel

Je gasten zullen smullen van deze pastasalade!

Wanneer het vlees op de barbecue ligt, doet iedereen zich graag tegoed aan alle heerlijke bijgerechten die op tafel staan. Zo zijn de stokbroodjes met kruidenboter niet aan te slepen, is de rundvlees- of aardappelsalade ongekend populair en wordt er fanatiek gesnoept van de tomaatjes en stukjes komkommer. Iets wat absoluut niet mag ontbreken op tafel is een overheerlijke pastasalade. Deze pastasalade moet je eens maken!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram ongekookte pasta
  • 70 gram geraspte cheddar kaas
  • 6 plakjes gebakken bacon, gesneden in stukjes
  • 3 tomaten, in stukjes gesneden
  • 120 gram (gekookte) broccoli, in stukjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in stukjes gesneden
  • 50 gram zwarte of groene olijven
  • 70 gram mayonaise
  • 70 milliliter kruiden saladedressing
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1,5 theelepel oregano

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta al dente.
  • Doe de pasta in een grote kom en voeg de bacon, broccoli, uien, olijven en tomaten toe. Schep dit om. Is de pasta te plakkerig geworden? Voeg een paar eetlepels water toe om beter te kunnen roeren.
  • Combineer de dressing, mayonaise, knoflook en oregano in een kom.
  • Wanneer de salade klaar is om te serveren, giet je de dressing er pas over. Roer het tot een geheel.

Tip: ben je gek op een superromige salade? Verdubbel dan de mayonaise, saladedressing, knoflook en oregano.

Eet smakelijk!

Probeer ook:

Bron: Divas Can Cook | Beeld: videostill