Ingrediënten
  • 1 kilo nieuwe oogst aardappelen, gehalveerd of in vieren gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngesneden
  • 2 takjes munt
  • 100 gram waterkers
  • Zout en peper naar smaak
  • Peterselie naar smaak, fijngesneden
Christel
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo nieuwe oogst aardappelen, gehalveerd of in vieren gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngesneden
  • 2 takjes munt
  • 100 gram waterkers
  • Zout en peper naar smaak
  • Peterselie naar smaak, fijngesneden

Bijna iedereen houdt toch wel van een heerlijke aardappelsalade?

Komt er een groot gezelschap bij je barbecuen? Dat vergt de nodige voorbereidingen. Je moet overal genoeg van hebben, want iedereen moet natuurlijk wel met een volle maag naar huis. Iets wat de meeste mensen wel kunnen waarderen is een aardappelsalade bij de barbecue. Aardappelsalades kun je makkelijk voor veel mensen maken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.

Wat moet je doen?

  • Doe de aardappelen in een pan en voeg net genoeg koud water toe, zodat alle aardappelen onder water staan. Voeg de takjes munt toe.
  • Breng het water aan de kook en laat de aardappelen op een laag vuur garen, ongeveer 10 minuten.
  • Vis de munt uit het water en schep de aardappelen uit de pan en doe deze in een grote kom.
  • Doe de ui en spinazie een minuutje in het kookwater om te blancheren, giet daarna af.
  • Doe de mayonaise, crème fraîche, kappertjes en citroenrasp in een kommetje en roer dit door elkaar. Breng op smaak met wat zout, peper en peterselie.
  • Roer het crème fraîche-mengsel door de aardappelen.
  • Voeg de spinazie en uien toe.
  • Laat volledig koelen in de koelkast en serveer met wat waterkers.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je een heerlijke, pittige komkommersalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Sorted Food | Beeld: videostill