Christel

Ga jij binnenkort ook weer barbecuen? 

De barbecue mag weer uit de schuur worden gehaald, want er komt mooi weer aan. Als het tijd is om buiten eten te roosteren, hoort daar natuurlijk wel een knapperig stokbrood, romige kruidenboter en -niet te vergeten- een heerlijke pastasalade. Daarom delen we een makkelijk recept met je voor de lekkerste pastasalade.

Wat heb je nodig voor 8 personen?

  • 450 gram pasta
  • 225 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd
  • 1 courgette, gesneden
  • 1 paprika, gesneden
  • 160 gram mais
  • halve rode ui, fijngesneden
  • peterselie naar smaak

Voor de dressing:

  • 50 milliliter olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking en giet af. Laat de pasta afkoelen.
  • Stoom de bonen tot ze beetgaar zijn.
  • Doe de pasta in een grote kom en voeg de sperziebonen, paprika, courgette, mais, rode ui en peterselie toe en roer dit door elkaar.
  • Maak de dressing door simpelweg alle ingrediënten voor de dressing goed met elkaar te mixen.
  • Schenk de dressing over de pastasalade heen en hij is klaar om te eten!

Lees ook: Met deze truc verwijder je moeiteloos etensreden van je barbecuerooster

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill