De meest romige bananentaart ooit!
Bananen staan zeker in de top 3 van ons favoriete fruit. Je kunt er alle kanten mee op, ze zijn gezond en ook nog eens hartstikke lekker. Althans, als je ze uit het vuistje eet. Deze romige bananentaart taart is iets minder gezond maar heeft wel die heerlijke onmiskenbare bananensmaak.
Dit heb je nodig:
Voor de bodem
- 130 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 6 eetlepels koude boter
- 4 eetlepels ijskoud water
Voor de vulling
- 1 zakje kloppudding banaan
- 400 milliliter melk
- 1 zakje Klop Klop (slagschuim)
- 80 milliliter melk
- 3 bananen
Zo maak je het:
Bodem
- Mix bloem en zout in een kom. Doe de boter erbij en prak met een vork tot het formaat van kruimels. Voeg water toe en meng tot het een glad geheel wordt.
- Rol tot een bal en leg op een met bloem bestrooid oppervlak. Rol het deeg uit, doe in een taartvorm en druk lichtjes aan.
Vulling
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de taartbodem 10-15 minuten en laat afkoelen. Snijd twee bananen in plakjes en verdeel deze over de bodem.
- Doe 400 milliliter melk in een kom en mix met de kloppudding tot een glad en dik geheel. Maak de Klop Klop met 80 milliliter melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg 2/3 van de Klop Klop toe aan de pudding en meng. Doe het mengsel op de taartbodem en leg een uur in de koelkast.
- Verdeel hierna de overgebleven Klop Klop over de taart en decoreer met de laatste in plakjes gesneden banaan. Eet smakelijk!
Lees ook: Zo tover je kant-en-klare browniemix om tot ‘Cookie Dough’ brownies
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!