Sabine

Zo maak je de bodem:

  • Smelt de boter in een pannetje en meng de geplette digestieve koekjes met de boter. Vet een springvorm in en duw de geplette koekjes hierin tot een bodem vormt.
  • Verdeel de bananenplakjes over de bodem en zet de springvorm daarna dertig minuten in de koelkast.

Zo maak je de cheesecake vulling:

  • Verwarm in een pannetje op laag vuur de roomkaas met suiker en meng dit tot het een soepel geheel is.
  • Voeg de vanille-extract toe en meng opnieuw goed.
  • Verwarm de melk in een andere pannetje en doe hier de gelatinepoeder bij. Wanneer de gelatine is opgenomen door de melk, schenk je de melk in het pannetje met de roomkaas. Breng dit daarna aan de kook en schenk het mengsel daarna in de springvorm.
  • Plaats de springvorm daarna opnieuw voor minstens vier uur in de koelkast.
  • Schenk daarna de dulce de leche over de cheesecake en laat de taart daarna nog een uurtje in de koelkast staan. Daarna kun je het gebakje serveren.

Op zoek naar meer inspiratie voor cheesecakes? Probeer deze recepten dan ook eens: 

Bron: Buzzfeed. Beeld: Videostill YouTube Kristina Mara


Pagina 2/2