Dit bananenbrood is ook nog eens hartstikke gezond!
Bananenbrood is er in alle soorten en maten. De zoete variant van het brood is heerlijk, maar soms zit er heel veel suiker in. Bananen zijn van zichzelf al hartstikke zoet, dus eigenlijk is het helemaal niet nodig om bananenbrood met suiker te maken. Lees hieronder hoe je ‘m gezond én lekker maakt!
Wat heb je nodig?
- 260 gram bloem of amandelmeel
- 120 gram boter
- 2 geklopte eieren
- 5 geprakte overrijpe bananen
- 80 milliliter honing
- Snufje baking soda
- Snufje zout
- Snufje kaneel
- Handje walnoten (optioneel)
- Handje rozijnen (optioneel)
- Boter of olie om cakevorm in te vetten
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met wat boter.
- Mix de bloem, baking soda, kaneel en de zout in een kom.
- Doe de eieren, honing en geprakte bananen in een andere kom en mix deze tot ze vermengd zijn.
- Roer het bananenmengsel bij de bloem en roer dit tot een geheel.
- Voeg daarna de walnoten en rozijnen toe en schenk het beslag in je cakevorm.
- Bak je bananenbrood gaar in 60 tot 65 minuten. Prik een tandenstoker in het brood om te kijken of-ie klaar is.
Beeld: Unsplash