Sabine
60 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 5 grote, overrijpe bananen
  • 400 gram gecondenseerde melk
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel

Je hebt maar drie ingrediënten nodig om de basis voor een lekker bananenbrood te maken

Af en toe vinden we het heerlijk om uren in de keuken te staan om iets te bakken of te bereiden. Op andere dagen daarentegen mag het wel even wat makkelijker. Heb je zo’n dag? Maak dan eens dit bananenbrood. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. 

Extra ingrediënten

Voor de basis van dit bananenbrood heb je dus maar drie ingrediënten nodig. Supermakkelijk. Lekker fool proof ook. Toch willen we je aanraden om zelf wat ingrediënten toe te voegen om zo een nog lekkerder bananenbrood te creëren. Voeg de ingrediënten toe die volgens jou niet mogen ontbreken. Enkele suggesties: 1 theelepel kaneel, een handje gehakte walnoten, een halve appel in stukjes of een handje rozijnen.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Prak de bananen helemaal fijn of gebruik een keukenmachine. In dit recept gaat geen suiker. Zorg er daarom voor dat de bananen die je gebruikt overrijp zijn. Deze bananen zijn het zoetst. 
  • Doe de geprakte bananen in een kom en voeg de gecondenseerde melk en het zelfrijzend bakmeel toe. Roer tot een egaal beslag. Voeg daarna eventueel nog wat ingrediënten naar wens toe, zoals kaneel, en roer.
  • Bekleed een brood- of cakebakblik met bakpapier. Giet het mengsel in het bakblik.
  • Bak het bananenbrood in 50 minuten gaar.

Lees ook: Recept: cheesecake met bananenpudding

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: OnePotChefShow | Beeld: Unsplash