Een gouden combinatie!
Wij duiken regelmatig de keuken in om iets te bakken. Niet alleen omdat zelfgemaakte baksels nou eenmaal veel lekkerder zijn, maar ook omdat het simpelweg gewoon hartstikke leuk is om wat te bakken. Wij zijn dol op bananenbrood en maken deze traktatie dan ook graag. Laatst probeerden we weer een nieuw recept uit en het was een groot succes. Dit bananenbrood met chocolade en frambozen is om je vingers af te likken!
Je kunt natuurlijk ook andere vruchten gebruiken.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je het bananenbrood?
- Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakevorm (30 cm) in.
- Doe de bloem, baking soda en het zout in een kom en roer door met een garde.
- Doe de suiker en boter in een andere kom en meng dit tot een grof geheel met een handmixer.
- Voeg 1 ei toe en meng opnieuw met een handmixer. Voeg het andere ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen in het suiker-botermengsel.
- Voeg de banaan, Griekse yoghurt en het vanille-extract toe en meng opnieuw tot een geheel met een handmixer.
- Voeg de bloem toe en roer tot een geheel met een spatel.
- Roer vervolgens de chocoladedruppels door het beslag.
- Bestuif de frambozen met 1 eetlepel bloem en roer door elkaar. Roer daarna de frambozen door het beslag.
- Schep het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood zo’n 55 minuten.
Ook lekker: Gezonde cheesecake
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Recipe Boy | Beeld: Videostill