Ingrediënten
  • 130 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 115 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 450 gram roomkaas, op kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 340 gram ananas, in hele fijne stukjes gesneden
  • 5 bananen, verdeeld
  • 480 milliliter melk
  • 1,5 pakje Dr Oetker Kloppudding banaan
  • 500 milliliter melk
  • 480 milliliter slagroom, opgeklopt en verdeeld
  • 125 gram pecan noten in kleine stukjes
  • Chocoladesiroop
  • Maraschino kersen
Sabine
20 minuten bereidingstijd + 2 uur opstijven min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 115 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 450 gram roomkaas, op kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 340 gram ananas, in hele fijne stukjes gesneden
  • 5 bananen, verdeeld
  • 480 milliliter melk
  • 1,5 pakje Dr Oetker Kloppudding banaan
  • 500 milliliter melk
  • 480 milliliter slagroom, opgeklopt en verdeeld
  • 125 gram pecan noten in kleine stukjes
  • Chocoladesiroop
  • Maraschino kersen

Deze taart is vrijwel de romigste taart die je maar kunt maken

Een romige slagroomlaag onder een romige bananenpuddinglaag: zo zou je de basis van deze banana split taart kunnen omschrijven. Vergeet uiteraard niet de knapperige bodem, de chocoladesaus en de – letterlijke en figuurlijke – kers op de taart en je hebt deze heerlijke banana split taart, die ook nog eens makkelijk in elkaar te flansen is.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de verkruimelde koekjes in een kom en schenk de gesmolten boter erbij. Roer tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Bekleed een bakblik van 22,5 bij 33 cm met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan.
  • Doe de roomkaas in een andere kom en doe hier de suiker bij. Klop luchtig en verdeel dit mengsel daarna over de koekbodem.
  • Verdeel daarna de (goed uitgelekte!) ananasstukjes over de roomkaaslaag. Snijd daarna vier bananen in plakjes en verdeel deze gelijkmatig over de ananas.
  • Doe de puddingmix in een kom, schenk de melk erbij en roer heel goed.
  • Klop de slagroom luchtig en schep een vierde van het slagroommengsel bij de puddingmix.
  • Verdeel de puddingmix gelijkmatig over de bananenschijfjes. Verdeel daarna de rest van de slagroom over de bakvorm. Plaats de bakvorm in de koelkast en laat daar minimaal 2 uur koelen.
  • Snijd de taart daarna in stukken. Verdeel de pecannoten en chocoladesiroop over de stukken en voorzie elk stuk van een kers. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en verdeel ook deze plakjes over de taartstukken. 
  • Geniet ervan!

Lees ook: Niet weggooien: dit kun je doen met overrijpe bananen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: I Wash You Dry | Beeld: Videostill